Aan de Amsterdamse Singel 321 vinden wij Broodje Bert. De naam zegt het al, het gaat hier om een zelfgemaakte hamburger. Je krijgt een opengesneden ciabatta met daarnaast 4 miniburgers geserveerd op een gedresseerde salade van sla, komkommer, paprika, ui, tomaat en maïs. Daarbij krijg je niet geheel onbelangrijk 2 sausjes erbij,  waarvan één knoflook en één ketchup. Je kan zelf het broodje samenstellen naar smaak. Wij hadden onderop een laagje van beide sauzen, daarop hebben we de 4 miniburgers gelegd (de burgers pasten precies op de ciabatta), daarop de salade en bovenop wederom beide sausjes. Bij zo een burger nemen wij standaard een blikje Cola. De burger stond binnen 10 minuutjes al klaar, het liefst hadden wij de burger buiten aan de Singel opgegeten maar helaas konden we niet buiten zitten door de regen.

broodje bert amsterdambroodje bert menukaartbroodje bert amsterdam

De voorbereidingen waren getroffen, het was tijd om de burger te testen. Het broodje was net aan van de goede grootte voor een goede hap, hij was dus gemakkelijk te eten. De smaak van de eerste hap was bij ons beiden meteen goed en dat bleef zo tot de laatste hap. Een heel goed broodje hamburger. Na het broodje zit je niet meteen vol maar het is genoeg voor de lunch. De prijs-kwaliteitverhouding van het broodje is als volgt: het broodje kost € 6,50, en die prijs past prima bij het broodje. De burger is zeker een aanrader en we gaan dan ook zeker nog een keer terug voor de Bert burger.

Beoordeling

Broodje Bert ligt midden in het centrum van Amsterdam en is een prima broodjeszaak als je een dagje in Amsterdam bent. Het ligt aan de Singel en is ook met de auto te bereiken. Zoals gezegd is de prijs/kwaliteit van het broodje in verhouding en scoort daarmee een 7. Maar de algemene score van het broodje is…

Cijfer van het broodje: 6,5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *