Gelegen aan de Amsterdamse Albert Cuypstraat zit The Butcher. Overdag is The Butcher erg goed verdekt achter alle marktkramen, The Butcher is geopend van 11 uur tot na middernacht zodat je hier niet alleen kan lunchen, maar ook kan dineren of zelfs voor een late-night snack. Behalve dat de Butcher een geroemde burgerzaak is gaat het gerucht dat er achterin The Butcher een deur zit naar een geheime nachtclub, waar je alleen binnenkomt als je op de gastenlijst staat.

Bij binnenkomst valt het meteen op dat de zaak niet erg groot is. Meteen links is de kassa en de verdere gehele linkerkant van de zaak is keuken, deze zit grotendeels achter een glazen plaat waardoor je goed kan zien hoe je burger word bereid. Aan de rechterkant zit een heel lange ingebouwde bank met 4 hoge tafels met hieraan barkrukken. We hebben inmiddels genoeg gepraat over alle randzaken om de burgerzaak, het wordt tijd voor de officiële beoordeling.

the butcher albert cuyp the butcher albert cuyp

 

De reden voor ons bezoek was duidelijk; HAMBURGERS. Op de menukaart zijn meerdere burgers te vinden die menig burgerliefhebber laten watertanden. Elke burger heeft weer andere ingrediënten, zo kan je kiezen voor wel of geen kaas, bacon of champignons. Je kunt zelf ook verschillende soorten vlees kiezen zoals de Angusburger of bijvoorbeeld een kipburger.

Een leuke toevoeging van The Butcher is de naamkeuze voor de hamburgers, namen als de Butcher, The Butchers wife’s favourite en the Babaganoush.

The Butcher with Cheese

Wij hadden allen gekozen voor The Butcher with cheese met daar bovenop bacon. Deze moest bij het Engels sprekende personeel ook in het Engels besteld worden. Na het bestellen van de Butcher with cheese was het aan het personeel om de goede verhalen waar te maken. De burgers werden op laag vuur gegrild. Met alle geduld werden de burgers regelmatig gedraaid en geschoven om zo tot een langzame garing te komen.

Na lang wachten stonden ze daar dan eindelijk op de toonbank te wachten. De burger werd geserveerd op een aluminium dienblad met daaronder een lekpapiertje zodat je alle ruimte had om lekker te knoeien met je hamburger, zoals dat ook eigenlijk hoort.

De hamburger van angusbeef is zeker drie centimeter dik. De burger is met kruiden bereid op de grill en was perfect gegaard, zodat deze nog een beetje rood was van binnen. De sappen kwamen er aan alle kanten uit zodat onze handen ook een lekkere kliederboel werden. Het broodje was lekker vers en heerlijk gegrild. Het betrof een soort van zacht bolletje maar dan een formaat groter. Dit broodje was belegd met de standaard groente zoals tomaat, komkommer en ijsberg sla. Zoals op elke hamburger zat er ook augurk op, deze halen zowel Fenzo als Tina er echter liever af, omdat deze te overheersend smaakt. De Gouda Kaas was over de hamburger heen gegrild en maakte samen met de gebakken bacon The Butcher helemaal af

De smaak van de burger was te vergelijken met de hamburgers uit New York, nog nooit hebben we een Nederland een hamburger gegeten die zo goed was. Vullen deed ie ook zeker, er was na de burger nog wel wat ruimte voor een klein broodje maar dit kwam doordat iedereen gigantische honger had.

Beoordeling

Met meerdere vestigingen in Amsterdam is The Buther goed te bereiken. De locatie krijgt hierdoor een 8. De Butcher met kaas is €9,50, dit lijkt aan de prijzige kant maar als je het vergelijkt met restaurants is het een normale prijs voor een enorme hamburger die ontzettend lekker is. De prijs/kwaliteit scoort daarom een 8. En de burger scoort in het algemeen een…

Cijfer van het broodje: 8,5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *