Bij slagerij Vet aan de Zeedijk in Amsterdam waren wij, zoals de straatnaam al doet vermoeden, voor het Broodje Zeedijk. De broodjestesters hadden één persoon voor zich die ook het Broodje Zeedijk bestelde. De medewerker ging er waarschijnlijk al vanuit dat wij ook een Broodje Zeedijk wilden en vroeg dus of ze er meteen nog 2 voor ons moest maken. Dat zegt toch wel wat over de populariteit van dit broodje.

Het broodje bestaat uit een wit pistoletje waar als onderlaag, die overigens niet te zuinig is, een heerlijk zelfgemaakte laag kerriesaus op wordt gedaan. Deze zelfgemaakte kerriesaus is overigens een geheim recept van Slager Huib Vet. Boven op de saus wordt gebakken spek gelegd met daarop een dun laagje sla. Om het broodje af te maken wordt er een ruime hoeveelheid huisgerookte kipfilet aan het broodje toegevoegd.

broodje-zeedijk-slagerij -vetslagerij-vet-zeedijk-amsterdam 

Om het broodje Zeedijk te eten gingen we buiten op een bankje zitten, heerlijk in het zonnetje, om ondertussen mensen te bekijken die voorbij liepen. Bij de eerste hap werd meteen duidelijk waarom dit broodje zo populair is. De combinatie van gebruikte ingrediënten was perfect. Er was geen ingrediënt dat overheerste en het broodje was van perfecte grootte. Met een prijs van €3,25- vinden wij het broodje erg goedkoop voor de smaak en helemaal voor de grootte. Het is namelijk een lang pistoletje die zeer dik belegd is. Al met al dus een echte aanrader!

De vraag is of er verder lekker broodjes zijn te halen bij Slagerij Vet? Dat weten wij nog niet maar iedereen die bewust of onbewust langs Slagerij Vet komt raden wij aan om voor het Broodje Zeedijk te kiezen. Op de toonbank lag een ingeseald krantenartikel over het Broodje Zeedijk. Er is dus al eerder een team naar de Slagerij gestuurd om dit broodje te testen. De kwaliteit van Slagerij Vet is ons zo bevallen dat wij in de toekomst graag een aantal andere broodjes komen testen.

Beoordeling

De Zeedijk is goed bereikbaar en ligt tussen Amsterdam Centraal en de Nieuwmarkt op Zeedijk 99. Let wel goed op want je loopt er zo voorbij. De prijs/kwaliteit van het broodje is zeer goed in balans door de goede smaak, het ruime beleg en de lage kosten en scoort daardoor een 8,5. De uiteindelijke score van het Broodje Zeedijk is..

Cijfer van het broodje: 8

Dus mocht je in Amsterdam zijn schroom dan niet om langs Slagerij Vet te gaan, ook als het niet op je route ligt is het een bezoekje waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *