Na een eerder mislukte poging om te lunchen bij de Wasserette op een erg drukke zaterdag. Was het afgelopen woensdag eindelijk zover. De Broodjestester ging op bezoek bij de Wasserette in de Amsterdamse Pijp. Mede doordat het de vorige keer zo druk was bij lag de verwachting erg hoog.

Het was koud buiten maar toch was het terras goed gevuld. Ook binnen was het gezellig druk. Bij de wasserette bestel je aan de bar, minpuntje. Aan de andere kant zorgt dit er wel voor dat je vlot je kopje koffie en broodje krijgt voorgeschoteld. Over de koffie kunnen we kort zijn, deze was heerlijk.

de-wasserette-cappucino-16-9

De Broodjes

Dan nu de broodjes; de Broodjestester had een broodje carpaccio met truffelmayo, rucola en parmegiano op 2 witte sneetjes desem meergranen brood. Door de enorme honger van de Broodjestester werd er ook een broodje gebakken kip met avocado, Pancetta en parmegiano besteld.  Ook dit broodje werd op 2 sneetjes brood geserveerd.

de-wasserette-amsterdam-de-pijp-broodjes-16-9
Het broodje carpaccio was erg lekker. Het enige wat jammer is, is dat de truffelmayo ietwat overheersend is. Dit heeft als gevolg dat je de carpaccio wat minder proeft.

Het broodje kip was helaas minder. Dit was vooral te wijten aan de kip zelf die aan de droge kant was. De pancetta en avocado waren wel erg lekker. Toch kan dit een broodje waar bij het hoofd ingrediënt kip is niet redden.

de-wasserette-amsterdam-de-pijp-menu-16-9

Beoordeling

Na de hoge verwachtingen door de drukte, die ook nog werd versterkt door de heerlijke koffie, is de wasserette toch tegengevallen. Ja de wasserette is een prima lunchtent waar je altijd lekker een broodje kan geen eten. Je bent snel klaar en het broodje Filet American is top. Hier ga je alleen niet het broodje vinden waar jij je vrienden over verteld. De prijs/kwaliteit van het broodje oke en scoort een 6,5. Het broodje in totaal krijgt een…

Cijfer van het broodje: 6,5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *