Het broodje Kippeling hadden we al een aantal keer eerder gegeten maar was nog niet officieel getest. Hiervoor moesten we naar de Bijlmer in Amsterdam, waar de Slagerij en Eetsalon Meester is gevestigd.

Deze slagerij staat in de buurt bekend als een van de beste broodjeszaken en daarom is het regelmatig druk. Ze hebben dan ook niet voor niets elk jaar vele oorkondes gewonnen op het gebied van beste slagerij.

Op de vrijdag en zaterdag is het helemaal een gekkenhuis, dan wordt de menukaart namelijk uitgebreid met het broodje Kippeling. Hierdoor is de Kippeling altijd vers in het weekend. Dit zijn dan ook de enige dagen dat het broodje Kippeling te bestellen is, maar daar gingen wij graag voor in de rij staan.

Het broodje Kippeling wordt geserveerd op een broodje naar keuze. Je kan kiezen uit een pistoletje, half stokbroodje, een zacht bolletje of een ciabatta. Een wit pistoletje is altijd goed, helemaal als ze vers gemaakt worden. Makkelijke keuze dus. De Kippeling, dat gezien kan worden als een kruising tussen kip en kibbeling, wordt warm geserveerd op het pistoletje met Joppiesaus. Het broodje ziet er simpel uit, maar dat zegt bij dit broodje niets.

De combinatie van ingrediënten is werkelijk waar perfect! Vanaf de eerste hap ben je verkocht en ben je de wachttijd meteen weer vergeten. Het pistoletje is goed gevuld met kippeling en makkelijk eetbaar.

Beoordeling

Voor een trip vanuit Haarlem nemen wij geen genoegen met 1 broodje en daar is het de slagerij ook niet naar. Tot nu toe zijn alle broodjes daar heerlijk geweest maar er is toch wel 1 duidelijke winnaar, het broodje Kippeling! De prijs van een broodje kippeling is €3,95 en is daarmee goed geprijsd voor zo een vers en lekker broodje. De prijs/kwaliteit verhouding scoort daarmee een 9. De algemene score van het broodje is een…

Cijfer van het broodje Kippeling: 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *