Op de Wagenweg in Haarlem is sinds een aantal maanden de New York Deli geopend. Een lunchroom / restaurant die de Amerikaanse keuken naar Haarlem wilt halen. Met een stoere inrichting en een Amerikaanse kaart komen ze in ieder geval al snel in de buurt. De broodjestester is al meerdere malen in New York geweest en is zeer zeker groot fan het van Amerikaanse streetfood.

Centraal op de lunchkaart staat de Pastrami Sandwich, een echte klassieker in New York. Een variant op de pastrami is de Reuben waar ook nog kaas op de sandwich zit. Toen de broodjestester net na de opening langs ging om een officiele test te doen schrok hij wel van de prijzen. Vooral de sandwiches waren erg prijzig. Een sandwich Pastrami was bijna € 13,-. Zoals het een echte tester betaamt liet hij zich niet afschrikken door de prijs en bestelde de sandwich. Helaas was het broodje tot zijn verbazing niet meer dan twee sneetjes dungesneden brood met daarop redelijk dik belegde pastrami en een mosterdsausje van Helmann’s. Dat leek al erg duur voor deze prijs. Maar de chef vertelde dat de pastrami urenlang gegaard was vandaar dat je dit terugziet in de prijs. Natuurlijk kan je ook altijd kiezen voor een klassieke hamburger met friet. Algoed tijd voor de test van het broodje pastrami.

Het broodje smaakte goed en was zoals eerder gezegd redelijk belegd. Maar het broodje was toch wel erg klein en eentonig van smaak voor de desbetreffende prijs. Een eenvoudige sandwich als deze zou prima verkocht kunnen worden voor een € 5 tot € 7. Naast de urenlange garing van de pastrami is er weinig energie in het broodje gestopt en dat is zonde. Al met al een tegenvaller na deze grootse verwachtingen.

Onlangs is de prijs van de sandwiches aangepast en dat is een goede ontwikkeling. Broodjes van € 13,- moeten wel heel bijzonder zijn en dat was deze helaas niet. Een broodje pastrami kost nu € 6,90 en dat is schappelijk. Alsnog vinden we het broodje te mager belegd voor deze prijs, en dan zien we graag meerdere ingrediënten op het broodje.

De Beoordeling:

Cijfer: 6
Prijs/kwaliteit (aangepast): 6
Sfeer: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *