In Haarlem is een nieuw restaurant geopend aan de achterzijde van het station. Een bekende naam in de buurt van Haarlem, namelijk Vooges. Vooges Centraal noemt zich een allround restaurant en is van ochtends vroeg tot ‘s avonds laat geopend. Voor de Broodjestester is de lunch het meest geschikte moment om langs te gaan.

Vooges is een prachtige zaak waar je lekker kan zitten met gezelschap, maar ook in je eentje kan je hier prima werken of studeren. Een blik op de kaart was genoeg om te beslissen wat er besteld moest worden. Er stond een broodje Pulled Chicken op de kaart en dat is altijd een goed idee. De rest van de kaart sprak ons ook minder aan.

Het broodje Pulled Chicken is zoals het er uit ziet. Lekker smeuïg en makkelijk eetbaar. De kip word geserveerd op een niet te dik gesneden witte boterham die is ingesmeerd met een lekker sausje. De kip is lekker mals en smaakt ook zeer goed. Tussen de kip en het broodje zit ook nog een laagje Baambrugs spek wat ook erg smakelijk is. Wij zelf vinden de koriander op het broodje geen aanvulling en bestellen het broodje liever zonder. Als extra broodje dachten wij een lekkere tosti met pastrami te bestellen maar deze viel helaas een beetje tegen. De prijs is inmiddels verhoogt naar € 7,50 en dat is jammer aangezien je na 1 broodje kip niet vol zit. Het broodje kostte hiervoor tussen de € 5 en € 6 en dat was een mooie prijs.

Beoordeling:

Na het verhogen van de prijs voor het broodje Pulled Chicken is de prijs/kwaliteit verhouding een 6,5. De smaak van het broodje is lekker maar het is wel erg weinig voor €7,50. De Broodjestester is inmiddels een aantal keer terug gegaan om het broodje nogmaals te eten en de kwaliteit van het broodje is helaas niet altijd constant. Wel kan je hier heerlijk zitten door de mooie grote ruimte en de sfeervolle aankleding. Maar het cijfer waar het allemaal om draait is het cijfer van het broodje en dat is…

Cijfer van het broodje Pulled Chicken: 7,5

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *