Aan de grote markt in Haarlem zit het gezellige en sfeervolle Fortuyn. Een plek waar je in de zomer heerlijk op het terras kunt zitten, maar waar je in de winter ook prima terecht kan voor een lekkere lunch of diner. De broodjestester ging vlak voor de feestdagen langs om een lekker winters broodje te beoordelen.

Vanaf 12 uur gaat de zogeheten Josper oven aan waarin de warme lunchgerechten worden bereid. Ook op deze lunchkaart was het broodje Pulled Chicken terug te vinden, iets wat we steeds vaker zien. Omdat dit broodje ons vrijwel altijd goed smaakt werd deze vandaag getest. Daarbij kunnen we het broodje nu ook gemakkelijk vergelijken met de andere Pulled Chickens.

Het eerste verschil zit al in de opmaak van het broodje, je krijgt namelijk een stoofpotje met daarin de Pulled Chiken. Hierdoor blijft de kip goed warm en kan je zelf bepalen hoe je je broodje opmaakt. Het broodje is een brioche punt die opengesneden is als een hotdog, daarnaast ligt een salade van frisse koolsla. De hoeveelheid kip past precies in het broodje en is dus goed afgemeten, meer kip zou niet in het brioche puntje passen.

Niet alleen de opmaak is anders, ook de smaak heeft de broodjestester niet eerder herkent bij een Pulled Chicken. De kip heeft een volle en rijke smaak. Ook is de kip erg mals en flink ondergedompeld in saus. Een beetje koolsla bovenop het broodje maakt het lekker fris, maar niet te veel want dat is zonde van de smaak van de kip. Het broodje is makkelijk eetbaar, mede doordat je het zelf hebt op kunnen maken. Dit allen te samen maakt het een heerlijk en uniek broodje Pulled Chicken en dat komt vooral door de verrukkelijke kip. Het is dan ook zeker een aanrader!

Het broodje is € 12,50 en dat is niet goedkoop, toch maakt de broodjestester zich daar niet druk om. Dit is een broodje dat je niet wekelijks even snel gaat eten en daardoor mag het wel iets duurder zijn. De smaak van de kip zet dit broodje Pulled Chicken op nummer 1 in vergelijking met de andere, maar dat betekent niet dat we die andere dan niet meer zouden bestellen. De smaak, prijs en opmaak zijn totaal anders en dus is er voor elke variant ruimte.

De Beoordeling:

Cijfer: 8,5
Prijs/kwaliteit: 7,5
Sfeer: 8,5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *