Bij de woonboulevard in Zaandam zit een parel van een broodjeszaak genaamd Boer Geert. Al meer dan 10 jaar haalt de Broodjestester hier graag de lekkerste broodjes. Een ritje vanuit Haarlem naar Zaandam is dan ook geen probleem door de constante kwaliteit van de lunchroom.  Elke keer als de Broodjestester tijdens lunchtijd langskomt is het lekker druk. Toch word je altijd snel en vriendelijk geholpen door het vriendelijke personeel. Het lijkt erop dat heel werkend Zaandam hier geregeld luncht.

Toen wij meer dan 10 jaar terug voor onze neef moesten werken in Zaandam zijn wij geïntroduceerd met de heerlijke broodjes van Boer Geert, toendertijd werd ons de cheeseburger en het broodje warm vlees aangeraden. Het broodje warm vlees is tot op de dag van vandaag nog steeds precies even lekker en wordt dan ook bij elk bezoek besteld. Later is daar het broodje pastrami bijgekomen als tip van een mede broodjesliefhebber. Het broodje pastrami is dan ook het broodje wat vandaag is getest.

Het broodje pastrami bestaat uit een heerlijk vers afgebakken wit pistoletje waarop een zelfgemaakte honing-mosterdsaus zit met wat ijsbergsla en piepkleine stukjes augurk.  Dan wordt een goede hoeveelheid gekruide pastrami op de bakplaat licht gegrild en daarna op het broodje gelegd. Op het eerste oog lijkt het daarom ook een simpel broodje, totdat je de eerste hap neemt. De combinatie van de gedresseerde pastrami met de overheerlijke saus en het zuurtje van de augurk zorgen er voor dat je intens geniet van dit broodje tot aan de allerlaatste laatste hap. De combinaties van smaken passen perfect bij elkaar en het liefst bestel je gelijk nog eenzelfde broodje. Maar dat is zonde wat Boer Geert heeft nog veel meer lekkere broodjes, maar daarover later meer.

Met €4,95 kan je denken dat dit broodje iets aan de dure kant is voor een pistoletje, maar dit denk je alleen voordat je het broodje voor de eerste keer gegeten hebt. Daarna is de prijs namelijk absoluut niet meer relevant. Door de constante kwaliteit is het altijd fijn een ritje naar Zaandam te maken voor één van hun heerlijke broodjes. De Broodjestester komt dan ook zeker terug om de andere broodjes officieel te testen. Maar eerst de beoordeling van het broodje pastrami.

De beoordeling

Smaak: 9-

Prijs/Kwaliteit: 8.5

Sfeer: 6.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *