Door een tip van een van onze volgers is de Broodjestester deze week naar Meneer Frans in Haarlem gegaan. Meneer Frans is een shop-in-shop in het monumentale pand van Van Duivenboden interieur. Het is een grote lunchroom met ook nog eens een mooie binnentuin waar je in de zomer heerlijk in alle rust kunt lunchen.

Er werden twee broodjes getipt waarvan 1 broodje een uitsmijter was. Een uitsmijter heeft over het algemeen te weinig onderscheidend vermogen om te testen dus viel deze al snel af. Het broodje Avocado & Kip bleef over. Dit broodje bevat twee dungesneden witte of bruine boterhammen belegd met kip, avocado, spek, tomaat, komkommer, sla, Parmezaanse kaas en truffelmayo. Dat is opzich een bekende combinatie van ingrediënten die altijd wel redelijk scoort. De opmaak van het broodje ziet er verzorgd uit maar dat bevorderd het eetgemak niet. Om bij elk hapje alle ingrediënten te proeven moet je zelf een beetje aan het werk maar dat is niet erg.

Beoordeling:

De  ingrediënten hebben een lekkere smaak. De combinatie past goed bij elkaar zoals verwacht. Vooral de truffelmayonaisje past goed bij het geheel en is precies zoals de Broodjestester hem lekker vindt, niet te overheersend. De kip had ook een goede en verse smaak en was lekker mals. Al met al dus een lekker broodje om te testen. De prijs van het broodje is € 9,50 en dat is misschien ietwat aan de hoge kant omdat er het geen spectaculair broodje is. Wel ben je na 1 broodje goed gevuld en daarom is de prijs/kwaliteit verhouding een 7. Omdat het broodje toch een veilige en degelijke keuze is zal je hier niet voor in de rij gaan staan. Dat neemt niet weg dat je bij Meneer Frans heerlijk kan zitten voor een goede en vullende lunch. De Broodjestester komt hier dan ook graag een keertje in de zomer terug om in het zonnetje te eten in de binnentuin. Maar waar het allemaal om draait is natuurlijk dat algemene cijfer…

Cijfer van het broodje Avocado & Kip: 7

ps: Verder is het bij Meneer Frans ook mogelijk om achterin de zaak een Escape Room te spelen. Deze is zeker aan te raden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *