De Broodjestester moest op pad voor werk en dat was natuurlijk een mooie gelegenheid om een broodje te testen. De Broodjestester moest in Zeist zijn en na de nodige online research te hebben gedaan werd besloten om te gaan lunchen bij Stan & Co. Dit is een casual restaurant met vestigingen in Arnhem, Utrecht en Zeist. En binnenkort ook in Amsterdam en Den Haag!

Eenmaal aangekomen in het prachtige pand (voorheen was het restaurant een oude gasfabriek!), vroeg de broodjestester het personeel welk broodje het lekkerst of meest bijzonder is op de kaart. De dame van de bediening bij Stan & Co gaf als tip het broodje Crispy Chicken of het broodje Korean Pork Belly. Er werd nog wel even getwijfeld om het broodje buikspek te nemen maar toch had de Broodjestester meer zin in het broodje Crispy Chicken.

Zoals bekend bestelt de Broodjestester altijd witte boterhammen. Op dit broodje Crispy Chicken zat kip met een krokante maar toch luchtige korst. De kip was erg mals alleen een beetje flauw van smaak. Gelukkig zat er daarom een lekkere tomatensalsa bij het broodje die de kip completeerde. Daarnaast zat er kyotosaus op het broodje. Kyotosaus is een milde teriyakisaus die erg goed past bij de Crispy Chicken.

Het brood was kakelvers. Helaas was de korst van het brood niet krokant. Dit werd echter gecompenseerd door de krokante kip, deze was zo crispy als deze maar zijn kan. Op het eerste gezicht leek het alsof het te weinig kip was voor het broodje maar dit viel achteraf gezien erg mee.

Beoordeling

Het broodje kost €9,50. Dit is wat aan de hoge kant is. Gelukkig krijg je daar wel 2 boterhammen voor. Deze kan je beide goed beleggen met de kip die je krijgt. Na het broodje zit je ook redelijk vol. Het cijfer voor prijs/kwaliteit is daarom een 7,5. Een enorm pluspunt van dit broodje is de originaliteit. Waar je normaal altijd broodjes pittige kip of kip avocado op de kaart ziet is een broodje Crunchy Chicken iets wat de broodjestester nog niet vaak is tegengekomen. Het algemene cijfer voor het broodje is…

Cijfer van het broodje Crunchy Chicken: 8-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *