De Republiek, de leukste strandtent van Bloemendaal aan Zee, is sinds dit weekend weer geopend. Afgelopen jaar waren ze gesloten door een verbouwing, maar gelukkig zijn ze weer geopend en vanaf nu ook in de winters. Reden om een bezoekje te brengen. Van binnen is het prachtig geworden, het heeft niet meer dezelfde beachclub vibes als eerst maar het is nu een volwaardig restaurant op het strand. Dit zal in de zomer nog wel veranderen als je ook lekker buiten kunt eten, maar voor nu was dit de eerste indruk. Een vernieuwd restaurant betekent ook vaak een nieuwe menukaart met lekkere broodjes dus we waren erg benieuwd.

Menu de Republiek Bloemendaal aan Zee

Op de kaart zag het gepocheerde ei met zalm op brioche er interessant uit als ontbijt. Ook de hamburger zal zeker een keer getest gaan worden. Vandaag werd gekozen voor de welbekende Reuben sandwich. Een broodje pastrami met zuurkool en mierikswortel. Normaal gesproken wordt een Reuben sandwich op roggebrood geserveerd. Maar dat is bij de Republiek niet het geval.

De Reuben werd namelijk geserveerd op wit brood gebakken in de roomboter waardoor het een heerlijk krokant korstje had. Verder was de mierikswortel met zuurkool lekker scherp van smaak, precies zoals het hoort te zijn. De gesmolten kaas maakt het af. Vooral de smaak en malsheid van het vlees is iets wat je niet vaak tegenkomt. Wat was dit een lekker broodje zeg!

Bij veel lunchtentjes in Nederland kan je tegenwoordig een Reuben sandwich bestellen maar geen enkele kan tippen aan deze Reuben van de republiek. Dus heb je een kater of heb je gewoon trek in een ontzettend lekker broodje. Ga dan langs het strand van Bloemendaal aan Zee om een bezoekje te brengen aan de prachtige, vernieuwde strandtent de Republiek. Dit is namelijk niet alleen een lekkere plek om in de zomer op het terras te zitten. Maar ‘s winters binnen is het ook goed vertoeven.

De beoordeling…

Het broodje Pastrami, ookwel Reuben Sandwich, van de Republiek in Bloemendaal aan Zee krijgt een 8

 

 

3 Responses

  1. Pingback: meja 365

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *