Voor een werkbezoek waren de Broodjestesters in Utrecht. Mooie bijkomstigheid is dan altijd dat er geluncht kan worden en dat doen we natuurlijk niet bij de eerste de beste plek. Verschillende tips brachten ons bij Bigoli een Italiaanse delicatessen zaak midden in de stad.

Een rij bij binnenkomst is altijd een goed teken. Achterin de zaak hangt een bord waar het lunchmenu op staat. Er staan veel interessante broodjes op de kaart, maar we geen hadden geen tips gekregen vooraf dus lieten we ons leiden door het personeel. Zij adviseerde ons te beginnen met twee ciabatta’s:

Salciccia, mosterddressing en gegrilde groenten

Porchetta, mosterddressing en gegrilde groenten

Broodjes van Bigoli

Omdat de broodjes door de helft worden gesneden was het makkelijk om de broodjes te delen. We begonnen met de Salciccia. Een heerlijk vers gebakken ciabatta met daarop een zeer smaakvol en vers worstje. De Salciccia is een mediterraanse worst van grof en rijp varkensvlees. Het woord worstje doet dit broodje eigenlijk geen eer aan. De mosterddressing en de gegrilde groenten passen het broodje perfect en zijn samen mooi in balans. Echt een heerlijk broodje. Het enige minpunt wat we konden bedenken was dat er te weinig worst op het broodje zat.

De Porchetta heeft dezelfde basis als de Salciccia, gegrilde groenten en mosterddressing op een witte ciabatta. Een goede combinatie die ook goed smaakte bij de porchetta. Een lekker broodje met rijke smaken. Toch was de smaak van de Porchetta te mild en hadden we graag meer hiervan geproefd. Al met al een lekker broodje dat we zeker nog eens zouden bestellen.

Tweede Ronde

Daarna gingen we voor de tweede ronde, wederom op advies van het personeel. Die waren inmiddels te vertrouwen.

Het broodje Mortadella was vrij simpel maar daarom niet minder lekker. De smaak van de Mortadella was heerlijk zacht.  Heel simpel gezegd is Mortadella Italiaanse boterhammen worst maar dan heel zacht met een verfijnde smaak. Op het broodje zat ook mosterddressing, een tomaatje en wat peper en zout. Heel simpel maar omdat het brood lekker was en de mortadella van goede kwaliteit zeker een aanrader.

Volgens de dame achter de balie was het broodje mozzarella Parmaham pesto het best verkochte broodje bij Bigoli. Dan zijn wij aan onze stand verplicht deze te bestellen. Wederom op een witte ciabatta maar dit maal met olijven in het brood. Zeker lekker, de mozzarella was heerlijk zacht en niet te vergelijken met mozzarella die je in de supermarkt haalt. Ook de Parmaham was lekker van smaak maar raakte een beetje op de achtergrond door de mozzarella en pesto. Al met al een lekker broodje maar niks wat je niet thuis in elkaar kan toveren. Met de andere broodjes is dit wel anders en daarom ook onbegrijpelijk dat dit het best verkochte broodje bij Bigoli is.

Beoordeling

Bigoli is een leuk en authentieke Italiaanse delicatessen zaak midden in het centrum van Utrecht waar je heerlijk kan lunchen. Verder hebben ze veel verse producten die je mee kan nemen voor thuis bij het borrelen. Bigoli doet ons denken aan Jamon Jamon in Haarlem, maar dan de Italiaanse variant.

Cijfer van de Salciccia: 8.5

Cijfer van de Porchetta: 7.5

Cijfer van de Mortadella: 7.5

Cijfer van de Mozzarella: 7


Benieuwd naar andere broodjes in Utrecht? Lees hier de test van Mario.

Bekijk de site van Bigoli Utrecht hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *