Op de Nieuwmarkt in Amsterdam zit Vincent Kaas & Vlees. Zoals de naam al doet vermoeden kan je bij Vincent verschillende soorten kaas en vleeswaren halen. Maar daar zijn wij als Broodjestester natuurlijk helemaal niet in geïnteresseerd. Wij zijn namelijk getipt door een trouwe volger. De tip was om hier het broodje Pastrami ofwel het Broodje Nieuwmarkt te testen. Daarom gingen we langs voor een officiële test.

Het Broodje Nieuwmarkt van Vincent

Het Broodje Nieuwmarkt is een vers afgebakken pistolet belegd met zelf gekruide kalfspastrami, mosterd-mayo en Amsterdams zuur van Kesbeke. De pastrami wordt kort op de plaat gegrild en daar houden wij van, warm belegde broodjes zijn over het algemeen smaakvoller en lekkerder. De mosterd-mayo is zelfgemaakt en past perfect bij de smaak van de pastrami. Het zuurtje van de augurk geeft het broodje net die extra beleving. Een pistolet met maar 3 ingrediënten dat in combinatie een heerlijk broodje maakt, simpel maar doeltreffend. 

Beoordeling

Voor het broodje Nieuwmarkt betaal je €4,50 en dat is een redelijke prijs voor de grootte. De kwaliteit van de ingrediënten is erg hoog en daarom is de prijs / kwaliteit verhouding in balans. Vincent heeft naast het broodje Nieuwmarkt nog een aantal andere lekkere broodjes dus als je in de buurt bent is het verstandig om hier even een korte stop te maken!

Cijfer van het Broodje Nieuwmarkt : 8.5

Als je niet in Amsterdam bent maar wel trek hebt in een lekker broodje pastrami, bezoek dan Boer Geert in Zaandam. Die test vind je hier.

Zit je na een Broodje van Vincent vlees & kaas nog niet vol? Overweeg dan ook een bezoekje aan zijn buurman op de Zeedijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *