Bij de welbekende Boer Geert in Zaandam was het tijd om een nieuw broodje te testen. We vinden het vaak lastig om iets anders te kiezen dan normaal omdat het broodje warm vlees en pastrami echte toppers zijn die je niet graag wilt laten liggen. Toch was het tijd voor een nieuwe test. We gingen dit keer af op aanraden van het personeel.

Het broodje Biefstuk Mokum werd aangeraden. Een pistolet met malse biefstuk in knoflookolie gebakken in kruidenboter, champignons, sla en een uitje. Een grote hoeveelheid biefstuk werd op de bakplaat gelegd en heerlijk in de kruidenboter gebakken. Nadat de biefstuk kort op de plaat is geweest wordt het gelijk op een vers pistolet geserveerd. Op het oog lijkt het een overkill aan vlees voor een kleine pistolet en dat geeft de indruk dat je waarschijnlijk veel en lang moet kauwen… Niets is minder waar!

De biefstuk is ontzettend mals en smelt op je tong. Daarbij is de smaak van de biefstuk ook nog eens heerlijk. De combinatie van biefstuk in knoflook met champignons ui en kruidenboter is geen verrassende combinatie maar het gaat om de uitvoering en die is bij Boer Geert zoals we gewend zijn weer fantastisch. Een heerlijk broodje waar je zeker een stukje voor om zou rijden.

Beoordeling

Voor het broodje Biefstuk Mokum betaal je €5,95 en dat is voor een pistolet redelijk hoog, maar voor de hoeveelheid biefstuk die je krijgt is het niet vreemd. De hoeveelheid en de kwaliteit van het vlees in combinatie met de bereiding maakt de prijs / kwaliteit verhouding in balans. Al met al dus een heerlijk broodje die je zeker geprobeerd moet hebben als je in de buurt van Zaandam bent!

Cijfer van het broodje Biefstuk Mokum: 8,5

de test van het broodje warm vlees vind je hier!

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *