Vandaag staat een test bij “In den gevulde broodmand” in Haarlem op het programma. Een bakkertje aan de Gedempte Oude Gracht in Haarlem. Waar wij al jarenlang zeer regelmatig voorbijkomen, maar nog nooit naar binnen zijn gegaan.

Na jaren van nieuwsgierigheid hebben we besloten hier eindelijk aan toe te geven. Na een tip van de kapper die in dezelfde straat zit was het tijd voor een bezoekje. We kregen als tip mee om het broodje gerookte kipfilet te bestellen met huisgemaakt sausje. Zo gezegd zo gedaan.

Geserveerd op een kakelverse pistolet een berg van gesneden plakken gerookte kipfilet en een huisgemaakt keriesausje zit ook een salade met sla, tomaat, mais, en druiven. Hier zijn wij natuurlijk geen fan van. Het gaat om het broodje. Een broodje waar opzich niks mis mee is. Maar ons ook zeker niet overtuigd om vaker te halen. De hoeveelheid kip is prima in orde en de smaak ook. Ook het sausje is lekker maar al met al niks bijzonders.

Bij het bestellen wisten wij niet wat de prijs was en na overleg concludeerden wij dat dit niet meer kon zijn dan €4,50 met een max van €5,00. Daarom schrokken wij bij het afrekenen van het broodje ons een hoedje. De prijs van dit broodje was maar liefst €7,50.

Een onacceptabele prijs voor een broodje zoals dit. Bij Jamon Jamon om de hoek krijg je hiervoor een broodje waar je de hele dag vol van zit. Na het eten van dit broodje zit je zeker niet vol en al helemaal niet in de broodjeshemel. Een tip voor de trouwe volgers, loop een straatje verder naar rechts en haal een heerlijk broodje bij Jamon Jamon.

Beoordeling

Het broodje was voor ons niet in verhouding qua prijs / kwaliteit. Je krijgt een degelijk broodje met een lekker sausje maar voor €7,50 hadden we wel meer verwacht. Voor ons dus geen reden om speciaal naar deze broodjeszaak te gaan, wat natuurlijk jammer is want het is een leuk authentiek bakkertje in het centrum van Haarlem.

Cijfer van het broodje: 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *