Na het mislukte avontuur van vorige keer wilde de broodjestester graag terug naar leiden om de broodjeszaken in deze stad een nieuwe kans te geven. Na wat research leek het mij een goed idee om een broodje te gaan scoren bij Roos op de Botermarkt.

Aangekomen leek het al een goede keuze. Zowel vinnen als op het terras zat het ramvol. Dat is altijd een goed teken.

Ook een goed broodje kiezen was lastiger dan gedacht. Alles op de menukaart zag er  goed uit. Door mijn bron werd mij het broodje dun gesneden biefstuk aangeraden maar ik was eigenwijs en ging voor de club sandwich. Mijn gasttester koos voor de blta.

Toen ze werden geserveerd leek het een onmogelijke opgave deze broodjes op te krijgen. De broodjes bij Roos zijn namelijk gigantisch van formaat.

Dan nu de broodjes zelf. Het brood is kakel vers met een heerlijke korst. Op de clubsandwich zitten plakken gerookte kipfilet, een gebakken ei met hierover gesmolten kaas, spek en avocado en andere rauwkost. Lekker, maar niet heel veel uitgesproken smaken. Wat het heel lekker maakt is het brood zelf.

De BLTA is een tripple decker. Erg groot zoals eerder vermeld. Op dit broodje zit bacon, sla, tomaat en avocado. Ook lekker maar niet heel bijzonder.

De broodjestester komt hier zeker terug omdat het broodje kippendij en het broodje biefstuk er fantastisch uitzagen.

Al met al een ruime voldoende voor Roos. Mede door de gezelige sfeer en de goede bediening.

P.s. Kan iemand mij vertellen waar het brood vandaan komt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *