Beer Can Chicken Brioche

Kip Barbecue Makkelijk
4
120 min

Ingrediënten

Hele Kip 1
Rub voor Kip 100 gram
Bier naar keuze Blik
Brioche Bun 4 tot 8
Rode Kool 175 gram
Witte Kool 175 gram
Mayonaise 3 el
Zout 1,5 el
Appelcider azijn 3 el
Rijst azijn 3 el
Mosterd 3 tl
Zwarte peper 1 el
Barbecue saus 2 el per broodje

Beercan Chicken Brioche

Voor dit simpele maar heerlijke recept zijn weinig handelingen nodig.

Voorbereiding

  1. Steek de barbecue aan
  2. Installeer de plate setter in de barbecue zodat je inderect kan grillen
  3. Breng de barbecue naar 180 graden

Beercan Chicken

  1. Maak het vel van de kip los zodat je hier rub tussen kan strooien
  2. Smeer de rub onder de huid van de kip (20 gram)
  3. Smeer de kip in met 60 gram rub rondom
  4. Open het blik bier en neem een lekkere slok zodat je hier ook wat rub bij kan gooien(zorg dat het bier alvast op kamertemperatuur is)
  5. Je kunt de kip op het blik zetten op de barbecue op een handige chicken sitter kopen zodat je je handen niet verbrandt aan het bierblik
  6. Na ongeveer 70 minuten is de kip gaar, bij een kerntemperatuur van 72 graden weet je zeker dat de kip gaar is.
  7. Haal de kip van de barbecue en laat even afkoelen

Coleslaw

  1. Gebruik een mandoline of een mes en snijdt de coleslaw lekker dun
  2. Voeg de 175 gram witte kool en 175 gram rode kool samen
  3. Bestrooi de coleslaw met anderhalve eetlepel zout en meng het geheel goed door elkaar in een vergiet
  4. Laat dit 20 minuten staan zodat de kool zachter wordt.
  5. Meng ondertussen de mayonaise, mosterd, peper, appel cider azijn en rijst azijn in een kom
  6. Spoel de coleslaw af met water zodat je het zout eraf kunt wassen
  7. Voeg de coleslaw toe aan de dressing

Brioche

  1. Pluk de kip kaal en meng alles door elkaar
  2. Snijd je brioche brood open en leg op de grill zodat het een mooi kleurtje krijgt 
  3. Beleg de onderkant van de brioche met coleslaw
  4. Leg hier een goed portie van het kipmengsel op
  5. Smeer de top van het broodje in met 2 eetlepels barbecuesaus
  6. Eet smakelijk

Je moet zijn ingelogd om je eigen ervaring te delen

Friso Nelis
4 / 5
15-06-2024

Makkelijk en Snel, dat lijkt een kippetje wel

0
0