Crispy Steak Sandwich

Barbecue Lekker Vlees
2
60 min

Ingrediënten

Entrecote 350 gram
Rustiek stokbrood 1
Mayonaise 2 el
Witte Ui 3
Balsamico Azijn 2 el
Bruine Basterdsuiker 2 el
Oregano 20 gram
Koriander 20 gram
Peterselie 20 gram
Rode Peper 1
Rode Wijn Azijn 3 el
Olijfolie 6 el
Kruimige aardappellen 2 stuks
Zonnebloemolie -
Rucola 100 gram
  1. Haal een goed stuk vlees bij de slager, bij voorkeur een entrecote van 350 gram die zeker 3/4 cm dik is. 
  2. Haal de Entrecote op tijd uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen
  3. Snijd de Oregano, Peterselie en Koriander klein
  4. Snipper een halve witte ui
  5. Snijdt de rode peper in kleine blokjes
  6. Gooi de oregano, peterselie, koriander, witte ui en rode peper samen met de rode wijn azijn en olijfolie in een kommetje en roer goed door. Voeg zout naar smaak toe
  7. De chimmichurri is af, ga nu verder met de gekaremeliseerde ui
  8. Zet een pannetje op de barbecue of op het vuur, laat goed heet worden en voeg een flinke scheut zonnebloemolie toe
  9. Snijdt 2,5 ui in ringen en voeg toe aan de pan.
  10. Laat de uien een minuut of 10 bakken totdat ze kleur krijgen, voeg vervolgens de bruine basterdsuiker en de balsamico azijn toe.
  11. Roer goed door en laat nog 5 minuten op het vuur staan
  12. Snijdt ondertussen de aardappelen in plakjes van 2 mm dik. Snijdt vervolgens deze schijfjes in frietjes van 2mm dik
  13. Was de frietjes goed schoon onder koud water en laat uitlekken
  14. Zet een pannetje met een goede laag olijfolie op het vuur of gooi de frietjes in de frituur.
  15. Laat de frietjes bakken tot ze goudbruin zijn en haal uit de pan.
  16. Laat de frietjes uitlekken
  17. Bestrooi de entrecote met zout
  18. Bak de steak op de barbecue in een pan of het rooster op een hoge temperatuur voor een mooie korst
  19. Bak de steak ongeveer 2 minuten per kant of tot de kerntemperatuur 47 graden is
  20. Laat de steak 5 minuten rusten
  21. Snijdt ondertussen het brood open en besmeer met olijfolie
  22. Leg het brood op de barbecue tot de binnenkant krokant en goudbruin is
  23. Smeer beide kanten in met mayonaise
  24. Leg op de onderkant rucola
  25. Trancheer de entrecote en leg deze op de rucola, zout af met grof zeezout
  26. Leg hierboven de de chimmichurri
  27. De volgende laag is de gekarameliseerde ui
  28. Top dit af met de krokante aardappel frietjejs
  29. Besmeer het bovenste kapje van het brood ook met mayonaise 
  30. Eet smakelijk

Je moet zijn ingelogd om je eigen ervaring te delen