Crispy Steak Sandwich
Barbecue
Lekker
Vlees
2
60 min
Ingrediënten
Entrecote
350 gram
Rustiek stokbrood
1
Mayonaise
2 el
Witte Ui
3
Balsamico Azijn
2 el
Bruine Basterdsuiker
2 el
Oregano
20 gram
Koriander
20 gram
Peterselie
20 gram
Rode Peper
1
Rode Wijn Azijn
3 el
Olijfolie
6 el
Kruimige aardappellen
2 stuks
Zonnebloemolie
-
Rucola
100 gram
- Haal een goed stuk vlees bij de slager, bij voorkeur een entrecote van 350 gram die zeker 3/4 cm dik is.
- Haal de Entrecote op tijd uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen
- Snijd de Oregano, Peterselie en Koriander klein
- Snipper een halve witte ui
- Snijdt de rode peper in kleine blokjes
- Gooi de oregano, peterselie, koriander, witte ui en rode peper samen met de rode wijn azijn en olijfolie in een kommetje en roer goed door. Voeg zout naar smaak toe
- De chimmichurri is af, ga nu verder met de gekaremeliseerde ui
- Zet een pannetje op de barbecue of op het vuur, laat goed heet worden en voeg een flinke scheut zonnebloemolie toe
- Snijdt 2,5 ui in ringen en voeg toe aan de pan.
- Laat de uien een minuut of 10 bakken totdat ze kleur krijgen, voeg vervolgens de bruine basterdsuiker en de balsamico azijn toe.
- Roer goed door en laat nog 5 minuten op het vuur staan
- Snijdt ondertussen de aardappelen in plakjes van 2 mm dik. Snijdt vervolgens deze schijfjes in frietjes van 2mm dik
- Was de frietjes goed schoon onder koud water en laat uitlekken
- Zet een pannetje met een goede laag olijfolie op het vuur of gooi de frietjes in de frituur.
- Laat de frietjes bakken tot ze goudbruin zijn en haal uit de pan.
- Laat de frietjes uitlekken
- Bestrooi de entrecote met zout
- Bak de steak op de barbecue in een pan of het rooster op een hoge temperatuur voor een mooie korst
- Bak de steak ongeveer 2 minuten per kant of tot de kerntemperatuur 47 graden is
- Laat de steak 5 minuten rusten
- Snijdt ondertussen het brood open en besmeer met olijfolie
- Leg het brood op de barbecue tot de binnenkant krokant en goudbruin is
- Smeer beide kanten in met mayonaise
- Leg op de onderkant rucola
- Trancheer de entrecote en leg deze op de rucola, zout af met grof zeezout
- Leg hierboven de de chimmichurri
- De volgende laag is de gekarameliseerde ui
- Top dit af met de krokante aardappel frietjejs
- Besmeer het bovenste kapje van het brood ook met mayonaise
- Eet smakelijk
Reviews
Je moet zijn ingelogd om je eigen ervaring te delen