Le relais de l'entrecote

2
60 min

Ingrediënten

Baguette 1
Entrecote 300 gram
Franse Frietjes 300 gram
Gezouten Boter 350 gram
Sjalot gesnipperd 1 grote
Dijon Mosterd 1 theelepel
Kappertjes 4 theelepels
ansjovisfilets 3
Worchester 2 theelepels
Knoflook 1 teen
Peterselie 10 gram
Bieslook 10 gram
Dragon 10 gram
Cayenne peper 1 theelepel
Kerriepoeder 1 theelepel
Citroensap halve citroen
  1. Meng alle ingredienten voor de saus bij elkaar en meng het met een staafmixer
  2. Verwarm de boter tot het gesmolten is
  3. Voeg alle geblende ingredienten toe aan de boter als deze gesmolten is
  4. Roer goed door en en meng nog een keer goed met de staafmixer
  5. Zet apart op een laag vuurtje
  6. Bak de entrecote in de pan met een goede klont boter op hoog vuur of op de barbecue op 240 graden 2 minuten per zijde of tot kerntemperatuur 46 graden
  7. Laat de entrecote rusten voor 10 minuten
  8. Terwijl de entrecote rust pak je de frietjes 5 minuten in de frituur
  9. Als de friet klaas is snijdt je de entrecote in dunne plakken
  10. Snijd het brood open, leg de entrecote erop, zout af, leg de frietjes erop en schenk de botersaus eroverheen.

Je moet zijn ingelogd om je eigen ervaring te delen