Lobster Roll

Kreeft Lekker vis
6
60 min

Ingrediënten

Kreeft 2 kg
Brioche Brood van de AH 2 stuks
Roomboter ongezouten 1 pak
Verse Bieslook 1 Plantje
Bleekselderij 1 stengel
Citroenschil 1 el
Citroensap 2 el
Zout 1 tl

Lobster Roll 

Voorbereiding

  1. Steek de barbecue aan en maak gereed voor direct grillen op 200 graden
  2. Pak 2 kommen, een broodmes, 3 eetlepels, 2 grote keukenmessen en een snijplank

Kreeft op de barbecue

Je kan ervoor kiezen om kreeftenstaarten te kopen bij de groothandel, dat vereenvoudigt de bereidingswijze en verkort de bereidingsduur.

  1. Kies je voor een hele levende kreeft, dan is het belangrijk om de kreeft meteen te doden. Op het hoofd van de kreeft zie je een kruis. Zet hier een groot mes op met de scherpe kant naar de kop toe. Duw het mes naar benenden en snijdt door het hele hoofd. Zo is de kreeft meteen dood.
  2. Leg de kreeft met zijn rug naar beneden op de barbecue. Afhankelijk van het gewicht van de kreeft tussen de 8 (klein) en de 12 minuten(groot).
  3. Keer de kreeft om en leg afhankelijk de het gewicht van de kreeft deze nog 4 tot 7 minuten op zijn buik op de barbecue.
  4. Haal de kreeft van de barbecue af en laat deze afkoelen.
  5. Snijd de kreeft over de gehele lengte door en haal eerst de kreeftenstaarten eruit met een vork. Door de vork in de staart te zetten en de vork te draaien komt deze gemakkelijk los.
  6. Trek vervolgens de armen los.
  7. Hak op de bovenzijde met een groot mes zodat de scharen open gaan, trek de korte schaar los en haal met een kreeftenvork zoveel mogelijk vlees uit de kreeft.
  8. Doe al het kreeften vlees in een grote kom en hak het in stukjes van ongeveer 1cm bij 1 cm

Bieslookboter

  1. Nadat je de kreeft van de barbecue haalt kan je meteen een pannetje met een pakje ongezouten roomboter op de barbecue zetten.
  2. Snijd bieslook goed fijn zodat je 2 el bieslook hebt
  3. Zodra de boter gesmolten is voeg je de bieslook toe aan de boter en laat je het nog 3 minuten staan op een niet te hoge temperatuur zodat de smaak van de bieslook in de boter trekt.

Citroen Selderij Dressing

  1. Doe 250 ml mayonaise in een grote kom
  2. Voeg hier 2 el gesneden bieslook aan toe
  3. Zest een citroen en voeg 1 el citroenschil toe
  4. Voeg het citroensap van een halve citroen toe
  5. Voeg 1 tl zout toe
  6. Snijd 1 stengel van de selderij in fijne stukjes en voeg deze toe aan de dressing
  7. Roer alles goed door

Lobster Roll

  1. Snijd het brioche brood in plakken van ongeveer 4/5 cm dik
  2. Smeer de 2 zijden van het brood in met de bieslook boter
  3. Leg het brood op de barbecue tot het brood goud bruin is
  4. Haal het brood van de barbecue af en snijd voorzichtig de bovenkant open
  5. Als de kreeft is afgekoeld doe je deze nog even kort in een pannetje met de bieslook boter. Voeg anders 2 el bieslook boter toe aan het kreeften vlees
  6. Voeg beetje bij beetje de citroen selderij dressing toe aan het kreeften vlees totdat al het kreeftenvlees is bedekt met de dressing
  7. Roer het goed door met een lepel 
  8. Stop met een lepel het kreeftenvlees toe aan het geroosterde brood
  9. Enjoy

Je moet zijn ingelogd om je eigen ervaring te delen

Friso Nelis
5 / 5
15-06-2024

Mega gruwelijk broodje

0
0