Meatball Marinara
Vlees
Lekker
Barbecue
3
45 min
Ingrediënten
Kalfsgehakt
250 gram
Rundergehakt
250 gram
Witte ui
1
Knoflooktenen
2
Peterselie
15 gram
Basilicum
15 gram
Oregano
1 EL
Tomatenpuree
70 gram
Tomaten Passata
400 gram
Parmigiano Reggiano
1 cup
Paneermeel
1 cup
Eieren
2
Peper
1 EL
Zout
1 EL
Mozzarella
385 gram
Olie
2 EL
Pesto
60 gram
Kleine Baguettes
3
- In een kom doe je het gehakt
- En daar doe je de eieren, de kaas, de paneermeel, een knoflookteen en peterselie bij
- Kneed dat mengsel goed met de hand fijn
- En rol daar uiteindelijk gelijke balletjes van
- Verwarm olie in een pan en gooi de balletjes daarbij
- Laat ze goed garen en draai ze om
- Als de balletjes gaar zijn haal je ze uit de pan
- In dat overgebleven olie mengsel gaat een teen knoflook, gesnipperde ui en de tomatenpuree
- Laat dat even 2 a 3 minuten pruttelen en roer door zodat het zuur eruit gaat
- Dan voeg je de hele pot passata, oregano, basilicum en parmezaanse kaas toe
- De saus is dan ready en daar kunnen de balletjes bij
- Laat ze een kwartiertje sudderen
- Ondertussen verwarm je het brood in de oven en zorg dat die lekker crispy wordt
- Smeer een kant van het brood in met een flinke laag pesto met daarbovenop de mozzarella
- Zodrals de balletjes klaar zijn beleg je die op de andere kant van het brood
- Daar voeg je nog wat extra saus aan toe
- En een klein beetje parmezaanse kaas
- En laat dat warm worden in de bbq zodat de mozzarella lekker smelt
- En klaar. Eet smakelijk!
Reviews
Je moet zijn ingelogd om je eigen ervaring te delen
Chiel Akse
01-10-2024
Heerlijk broodje!