Meatball Marinara

Vlees Lekker Barbecue
3
45 min

Ingrediënten

Kalfsgehakt 250 gram
Rundergehakt 250 gram
Witte ui 1
Knoflooktenen 2
Peterselie 15 gram
Basilicum 15 gram
Oregano 1 EL
Tomatenpuree 70 gram
Tomaten Passata 400 gram
Parmigiano Reggiano 1 cup
Paneermeel 1 cup
Eieren 2
Peper 1 EL
Zout 1 EL
Mozzarella 385 gram
Olie 2 EL
Pesto 60 gram
Kleine Baguettes 3
  1. In een kom doe je het gehakt 
  2. En daar doe je de eieren, de kaas, de paneermeel, een knoflookteen en peterselie bij
  3. Kneed dat mengsel goed met de hand fijn
  4. En rol daar uiteindelijk gelijke balletjes van
  5. Verwarm olie in een pan en gooi de balletjes daarbij 
  6. Laat ze goed garen en draai ze om
  7. Als de balletjes gaar zijn haal je ze uit de pan
  8. In dat overgebleven olie mengsel gaat een teen knoflook, gesnipperde ui en de tomatenpuree
  9. Laat dat even 2 a 3 minuten pruttelen en roer door zodat het zuur eruit gaat 
  10. Dan voeg je de hele pot passata, oregano, basilicum en parmezaanse kaas toe
  11. De saus is dan ready en daar kunnen de balletjes bij 
  12. Laat ze een kwartiertje sudderen 
  13. Ondertussen verwarm je het brood in de oven en zorg dat die lekker crispy wordt 
  14. Smeer een kant van het brood in met een flinke laag pesto met daarbovenop de mozzarella
  15. Zodrals de balletjes klaar zijn beleg je die op de andere kant van het brood
  16. Daar voeg je nog wat extra saus aan toe 
  17. En een klein beetje parmezaanse kaas
  18. En laat dat warm worden in de bbq zodat de mozzarella lekker smelt 
  19. En klaar. Eet smakelijk!

Je moet zijn ingelogd om je eigen ervaring te delen

Chiel Akse
4 / 5
01-10-2024

Heerlijk broodje!

0
0