Panuozzo Mortadella

Nero Lekker
4
480 min

Ingrediënten

Nero Pizzaoven 1
Italiaanse tipo "00" bloem 300 gram
Water op kamer temperatuur 200 ml
Zout 5 gram
Instant gist 2 gram
Extra virgiene olijfolie 1 el
Mortadella 300 gram
Galbani Stracciatella 2 pakjes
Pesto Alla Genovesa 1 potje
Crispy Chili Olie 1 potje
Oregano 1 tl

Instructies:

  1. Gist activeren:
  2. Giet het water in een grote kom.
  3. Voeg de gist toe aan het water en roer voorzichtig. Laat het mengsel enkele minuten staan totdat de gist volledig is opgelost en begint te schuimen.
  4. Mengen van de ingrediënten:
  5. Doe de bloem in een grote kom.
  6. Voeg het zout toe aan één kant van de kom.
  7. Giet het gist-watermengsel langzaam bij de bloem terwijl je met een vork of je handen roert, tot alle ingrediënten zijn gecombineerd en een samenhangend deeg vormen.
  8. Kneden:
  9. Strooi wat bloem op een schoon werkoppervlak.
  10. Leg het deeg op het werkoppervlak en begin met kneden. Druk het deeg naar voren met de hiel van je hand, vouw het terug naar je toe en draai het een kwartslag. Kneed gedurende 5-7 minuten, of totdat het deeg glad en elastisch is.
  11. Rusten:
  12. Maak een bal van het deeg en leg het terug in de kom.
  13. Besprenkel het deeg lichtjes met olijfolie en draai het rond zodat het helemaal bedekt is.
  14. Bedek de kom met plasticfolie of een vochtige theedoek en laat het deeg rusten op kamertemperatuur gedurende 4-6 uur. Het deeg zal in volume toenemen.
  15. Voorbereiden van de bakplaat:
  16. Verwarm je Nero-14 oven minstens 15-20 minuten van tevoren voor. Controleer met de Nero Thermometer of je steen de gewenste temperatuur van rond de 350 °C heeft bereikt.
  17. Vormen van de pizza
  18. Verdeel het deeg in gelijke stukken van ongeveer 90 gram.
  19. Rol elk stuk deeg uit tot een dunne cirkel, ongeveer 0,3 cm dik. Laat de randen iets dikker voor een knapperige korst.
  20. Pizza besprenkelen met olijfolie en oregano, vervolgens dubbelvouwen en de bovenkant besmeren met olijfolie
  21. Panuozzo in de oven voor 3 minuten totdat het deeg gaar is 
  22. Vouw de panuozzo open en bouw de sandwich met eerst een laag pesto
  23. Leg vervolgens 4 plakken mortadella op het broodje
  24. Verdeel een half pakje stracciatella kaas over de mortadella
  25. Top af en met een beetje pesto en crispy chili olie.
  26. Eet smakelijk


Nero Pizza oven kopen?

Nero pizza oven met 15% korting met de code broodjestester15

Je moet zijn ingelogd om je eigen ervaring te delen