RIb-Eye Shawarma Naanta

Lekker Pastridor Barbecue
6
180 min

Ingrediënten

Rib Eye 3 kg
Naanta Brood Pastridor 1
Shoarma Kruiden 30 gram per kilo vlees
Zonnebloemolie 15 gram per kilo vlees
Mayonaise 300 gram
Griekse Yoghurt 200 gram
Bieslook Half bosje
Knoflook 5 tenen
Witte uien 2
Tomatenpuree 3 el
Sambal Manis 1,5 el
Platte Peterselie Half Bosje
Suiker 1 el
Water 200 ml

Voorbereiding

  1. Zet de Kamado BBQ aan op 180 graden met plate setter en lekbak

Shawarma

  1. Voor de Rib-Eye Shawarma heb je een grote rib eye nodig. In dit recept is 3kg gebruikt maar vanaf 1kg is voldoende. (Voor de kruidenmix hebben wij de shoarmakruiden van Verstegen gebruikt.)
  2. Je snijdt de Rib-Eye in dunne plakken van ongeveer 3mm dik. Deze leg je vervolgens in een grote kom. Hier voeg je de shoarmakruiden aan toe, 30 gram kruiden per kilo vlees. Hier voeg je vervolgens de zonnebloem olie aan toe (15ml per kilo vlees). Dit laat je een half uurtje marineren.
  3. Vervolgens rijg je de rib eye op het rotiserie spit. Deze zet je aan en doe je in de Bastard. Laat de Rib-Eye Shawarma spies vervolgens 20 tot 30 minuten garen.

In de tussentijd maak je de uiensaus, knoflooksaus en salade.

Knoflooksaus

  1. Voor de knoflooksaus voeg je 300 gram mayonaise, 200 gram griekse yoghurt en 5 grote tenen geperst knoflook aan toe. 
  2. Vervolgens snijdt je een bosje bieslook fijn
  3. Roer je dit alles goed door elkaar.

Uiensaus

  1. Voor de uiensaus snipper je 1 grote ui en pers je 1 teen knoflook, hier voeg je 1 el olijfolie aan toe, 1,5 tl sambalmanis en 1,5 el tomatenpuree. 
  2. Vervolgens voeg je 100ml water en 5g fijngesneden verse peterselie toe. 
  3. Roer het geheel goed door elkaar en laat even staan.

Salade

  1. Voor de salade snijdt je ijsbergsla, tomaat en komkommer klein en gooi je dit allemaal bij elkaar in een kom met wat olijfolie.
  2. Vervolgens kan de barbecue naar 180 graden en de plate setter worden verwijderd.
  3. Op het moment dat de rib eye direct boven de kolen hangt kan het hard gaan. Doe een rooster in de barbecue en zet een pannetje onder het spit.
  4. Snijdt vervolgens als de rib eye mooi bruin is een stuk af en vang deze op met het pannetje. Dit kan vervolgens in de heerlijke Naanta van Pastirdor worden gelegd en afgetopt met knoflooksaus, uiensaus en sla.

Eet smakelijk 

Naanta sample ontvangen?

Je moet zijn ingelogd om je eigen ervaring te delen

Friso Nelis
5 / 5
15-06-2024

Deze was masterrrrr

0
0