Steak Sandwich
Barbecue
Lekker
Vlees
2
45 min
Ingrediënten
Kropsla
1
Rode paprika
2
Mayonaise
3 EL
Balsamico azijn
2 EL
Basterdsuiker
2 EL
Witte ui
2
Schiacciata
2
Oregano
20 gram
Koriander
20 gram
Peterselie
20 gram
Rode peper
1
Rode wijn azijn
3 EL
Olijfolie
6 EL
Ribeye / Entrecote
300 gram
Zout
1 EL
- Haal een goed stuk vlees bij de slager, bij voorkeur een entrecote of ribeye van 300 gram die zeker 3/4 cm dik is.
- Haal het vlees op tijd uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Voor de chimichurri snijd je de oregano, koriander en peterselie klein.
- Snipper een halve witte uit
- Snijd de rode peper in kleine blokjes
- Gooi de oregano, peterselie, koriander, witte uit en rode peper samen met de rode wijn azijn en olijfolie in een kommetje en roer goed door. Voeg zout naar smaak toe
- Meng vervolgens de chimichurri met mayonaise
- De chimichurri mayonaise is af, ga nu verder met de gekarameliseerde ui
- Zet een pannetje op de barbecue of op het vuur, laat het goed heet worden en voeg een flinke scheut olijfolie toe
- Snijd een ui in ringen en voeg toe aan de pan
- Laat de ui een minuut of 10 baken totdat ie kleur krijgt, voeg vervolgens bruine basterdsuiker en de balsamico azijn toe
- Roer goed door en laat nog 5 minuten op het vuur staan
- Snijd ondertussen de paprika en de sla
- Als de ui klaar is, pak je een nieuwe pan en bak je de paprika
- Bestrooi het vlees met vleeskruiden
- Bak de steak op de barbecue op een hoge temperatuur voor een mooie korst voor ongeveer 3 minuten per kant
- Laat de steak 5 minuten rusten
- Snijdt ondertussen het brood open en besmeer met olijfolie
- Leg het brood op de barbecue tot de binnenkant krokant en goudbruin is
- Smeer de onderkant van het brood in met chimichurri mayonaise
- Daarbovenop komt de sla
- Verdeel de entrecote over het hele broodje
- Leg hierboven de gekarameliseerde ui en gebakken paprika
- Besmeer het bovenste kapje van het brood ook met chimichurri mayonaise
- En klaar. Eet smakelijk!
Reviews
Je moet zijn ingelogd om je eigen ervaring te delen