Steak Sandwich

Barbecue Lekker Vlees
2
45 min

Ingrediënten

Kropsla 1
Rode paprika 2
Mayonaise 3 EL
Balsamico azijn 2 EL
Basterdsuiker 2 EL
Witte ui 2
Schiacciata 2
Oregano 20 gram
Koriander 20 gram
Peterselie 20 gram
Rode peper 1
Rode wijn azijn 3 EL
Olijfolie 6 EL
Ribeye / Entrecote 300 gram
Zout 1 EL
  1. Haal een goed stuk vlees bij de slager, bij voorkeur een entrecote of ribeye van 300 gram die zeker 3/4 cm dik is.
  2. Haal het vlees op tijd uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. 
  3. Voor de chimichurri snijd je de oregano, koriander en peterselie klein. 
  4. Snipper een halve witte uit
  5. Snijd de rode peper in kleine blokjes 
  6. Gooi de oregano, peterselie, koriander, witte uit en rode peper samen met de rode wijn azijn en olijfolie in een kommetje en roer goed door. Voeg zout naar smaak toe
  7. Meng vervolgens de chimichurri met mayonaise 
  8. De chimichurri mayonaise is af, ga nu verder met de gekarameliseerde ui
  9. Zet een pannetje op de barbecue of op het vuur, laat het goed heet worden en voeg een flinke scheut olijfolie toe
  10. Snijd een ui in ringen en voeg toe aan de pan
  11. Laat de ui een minuut of 10 baken totdat ie kleur krijgt, voeg vervolgens bruine basterdsuiker en de balsamico azijn toe
  12. Roer goed door en laat nog 5 minuten op het vuur staan 
  13. Snijd ondertussen de paprika en de sla 
  14. Als de ui klaar is, pak je een nieuwe pan en bak je de paprika 
  15. Bestrooi het vlees met vleeskruiden 
  16. Bak de steak op de barbecue op een hoge temperatuur voor een mooie korst voor ongeveer 3 minuten per kant 
  17. Laat de steak 5 minuten rusten 
  18. Snijdt ondertussen het brood open en besmeer met olijfolie 
  19. Leg het brood op de barbecue tot de binnenkant krokant en goudbruin is 
  20. Smeer de onderkant van het brood in met chimichurri mayonaise
  21. Daarbovenop komt de sla 
  22. Verdeel de entrecote over het hele broodje 
  23. Leg hierboven de gekarameliseerde ui en gebakken paprika 
  24. Besmeer het bovenste kapje van het brood ook met chimichurri mayonaise 
  25. En klaar. Eet smakelijk! 

Je moet zijn ingelogd om je eigen ervaring te delen